tabung masa depan !

Thursday, 6 December 2012

apakah dan siapakah MCQAQ ASHIE ?


hye u olls ! 
ari nie rasa na wat entry je .. hmmm .. tapi sal ape ekk ?? 
setelah di pikir-II , aku mau buat entry pasal 'APAKAH ITU MCQAQ ASHIE ?' ..
korang taw kan tu nama belog aku ? tapi mesti ad yg tatao ape maksud MCQAQ ASHIE kan ?
meh aq bagitao ape maksud nye .. na taw ta ?
kalo na taw , teruskan membaca .. kamsahamida ! :)

oke ! MCQAQ tu sebenarnya bermaksud mek kak .. MC for mek .. 
alaa , cam korang sebut McDonald tu .. ad paham ? bole sebut ta ? 
ke terbelit lidah na sebut ? AHAHAHAHAH !
kenapa nama tu ? na taw sebabnya ?
sebabnye ialah jeng jeng jeng ..taklaa ,kan aku org kelantan ..
biasa laa org kelantan guna panggilan mek kt depan nama kita .. jangan kompius yerrkk !

QAQ tu pulakk untuk kakak .. kt uma family aku panggil aku kakak .. 
lagipon aku anak pompuan sulung dari 8 adek badek , tapi aku bukan anak sulung taw ..
aku nie anak num 2 , yang comel-II gitu ... ahahahaha ... overrr ta ?
kawan-II aku masa sekolah rendah dulu panggil aku kakak coz diorang dengar abahku 
memanggil aku guna panggilan kakak ..
dulu , abah aku penah mengajar kelas aku .. abah aku nie cikgu .. :) 
bila dah dengar , diorang pon terikut sama panggil aku kakak ..
then , masuk secondary school kawan-II tambah mek kt depan panggilan kakak tu ..
kan orang Kelantan suka guna perkataan yg pendek n simple je , so diorang panggil aku QaQ je ..
and , diorang tambah mek kat depan .. hukhukhuk .. -.-

so , korang dah taw apa itu MCQAQ kan ? sekarang aku bagitau maksud ASHIE pulakk ...
 hehe .. ASHIE tu sebenarnya datang dari nama abahku .. saja je aku pendekkan ..
 nama aku sebenarnya NUR FATHIHAH BT. MOHD HASHIM ..
and , nama panggilan aku MCQAQ .. 
aku cari nama yg best untuk di combine kan bersama MCQAQ ..
camne nth , aku dapat idea na guna ASHIE from HASHIM ..
so , aku guna jelaa .. lagipon nama tu not bad right ?
ahahahaha ! kelasss kau jaahhh !
na nama panggilan yg unik laa katakan ..

nielaa MCQAQ ASHIE aka FATHIHAH HASHIM





thanxs to all readers .. CLICK LIKE BUTTON :D



2 comments:

  1. OWW..baru ku taw..comey belog mu qaq..hee..

    ReplyDelete
  2. trimas cik biru .. btw , kamu nie sape ? :)

    ReplyDelete

copyright by fathihah hashim aka mcQaQ aShie