tabung masa depan !

Saturday, 6 October 2012

oh my safi !


hye u olls 

selamat malam sume :)

   nie faa na kongsi sikit ngan korang ..jum layaaannn !

     td faa try google produk yg faa gne utk kecantikan ..ahahahah ..konon jee ! .. cuba teka faa guna produk ape ..na taw ta ? lau yg na taw tu meh sini faa gtaw ..meh-II , dekat sini sikit ..na bisik .. faa gne SAFI je pon .. tade laa na gne yg mahal-II ..sbb kadang-II produk mahal pon ta berapa na menjadi kan ? iyooo idaak ? menghabeskan duet je ..huahuahua ..dah laa ekonomi gawat (macam laa faa nie taw gawat or ta) ..sj je tu ..hee ..

   
    faa google tu pon sebab aritu coursemate faa cakap produk SAFI nie 'menghakis kulit' ..then ,faa teros rse takot ..yelaa ,kulit muka kot ..bukan kulit kaki ..kan muka nie cepat sensitif ..so , setiap orang kne laa pandai jge kulit muka sendiri ye .. ..takan na suh org laen jge kn lak ..kan dapat ayt pedas lak ..contoh : " lu apehal beb ! lu punya muka lu jaga laa ..haih ! kurang sivik ini olang " ..ahahah ..tapi tatao laa dapat ayat yg camtu or ta ..


    faa guna pencuci muka , krim and penyegar SAFI ..nie laa yang faa dapat ..

PEMBERSIH MUKA SARI MENTIMUN

  • Diformulasikan dengan kebaikan semula jadi Sari Mentimun.
  • Membersih kotoran secara mendalam dan mengembalikan kesegaran kulit wajah selepas membersih.
  • Membantu mengecilkan pori-pori agar kulit lebih halus, segar dan berseri.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.





KRIM KECANTIKAN SARI POKOK LIDAH BUAYA

  • Dirumus khusus dengan Sari Pokok Lidah Buaya.
  • Mengandungi nutrien semula jadi agar kulit kekal lembap dan segar segar sepanjang hari.
  • Membantu memudarkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam.
  • Menjadikan kulit lebih halus, lembut dan berseri.
  • Sesuai digunakan sebagai krim pelembap dan asas solekan.





TONER SAFI


memang best toner nie sebab bau nya harum ..yelaa , bak kata pepatah sambil menyelam minum air .. mse tgh taruk toner kt muka korang tu , korang bole hidu bau yg wangi .. kan best cmtu ..fungsi toner nie ialah :

  • pantas meresap ke dalam kulit
  • menyegar dan menghaluskan kulit
  • kulit terasa licin dan lembut





    tapi faa akan tetap setia ngan produk nie .. OH MY SAFI .. I DO LUV U ..ahaks ..bajet je ..sebab selama faa gunakan produk tu belom ad side effect lg ..kulit pon oke la jugak ..cam biasa je ..

    actually ,toner and krim tu faa baru start guna taon nie ..krim tu quite oke la ! tp utk kulit muka yang selalu berpeluh  tu , korang pakai krim tu sikit-II dh laa ye ..sebab lau pkai byk-II akan nampak mse bpeluh .. biasanya kt kwasan hidung laa yg selalu berpeluh ..jgn pakai byk sgt kt situ taw ..a tip for u olls ! 

    toner tu faa pakai before masok tido ,mse pakai muka rse licin n bau nya harum ..cuba laa ye :D

    nie laa sume produk SAFI yang faa guna ..




oke laa u olls ..t faa share lg pape utk korang ye ..k laa ,nyte


credit to : safi.com.my




7 comments:

  1. ramai yang kata safi elok, tapi jerawat kt muka ena ni degil.. lau ubah je yg lain, mulalah mmbiak macam tak reti nak merancang la pula.. huaaaaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu kwn faa guna krim safi yg wane biru utk hilangkan parut jerawat dye ..menjadilaa jugak ..

      Delete
    2. cuba laa guna krim safi yg wane biru tu

      Delete
    3. Kak, nk tanya, Toner tu, sesuai utk semua jenis kulit ke?

      Delete
  2. kalo untuk kulit berjerawat dan bintik2 hitam mcm mne?nk gune yg mne satu?

    ReplyDelete
  3. kalo untuk kulit berjerawat dan bintik2 hitam mcm mne?nk gune yg mne satu?

    ReplyDelete
  4. toner tu how much erh??? senang tak cari toner tu?? selalu yang sye nampak kat watsons, guardian set safi balqis je. mmg drpd sekolah pakai set safi balqis. but makin lame melampau2 pulak jerawat yang tumbuh. stresss!!!!!!

    ReplyDelete

copyright by fathihah hashim aka mcQaQ aShie