tabung masa depan !

Monday, 29 October 2012

gara-II driver bas ..

hye u olls !

                ari nie faa na cite sal pengalaman faa naek bas dari kb ke kl semalam ..pengalaman semalam bole di kira antara pengalaman TERBURUK  bg faa ..sobbbssss :(

             bas faa semalam kul 9 mlm ..punyalaa semangat faa ngn family pegi kt stesen bas ..sampai je kat sana abah faa pegi kat kaunter na tny sal bas n org tu ckp bas dh ad kt depan GULATI'S (area tesco kb ye) ..oke fine ! ble dgr org tu ckp yg bas dah smpai faa cam excited laa coz bole sampai kl awal ..pagi isnin aka 29.10.2012 , faa ad kelas kul 8 pg ..lepas tu , kitorang gerak na pegi dkt parking bas uh ..sampai kt sana , driver ckp bas rosakk ..bummmmmm ! rasa cam kne hempap batu lak kpla faa nie ..kb na ke kl bukannya dekat ..dah laa pg isnin ad kelas ..hati faa dah ta tenang , na tggu mekanik repair bas tu lagi ..ble laa bas tu bole jalan nth ...hmmmm !

           then , faa masuk lm tesco ..na tenangkan fikiran laa konon-II nye ..ble kua dr tesco , bas blom siap d baiki lagi ..tetibe , dtg satu bas laen ...waaahhhhh ! ad harapan laa lau cenggini ..oke-II ..taley na excited sgt , kang tersalah bas lak ..abah faa pi tanya driver tu kalo na turun kt HENTIAN PUTRA bole naek bas tu ta n jeng-III ..driver tu jwb bole , naek cpt ..yeayyy-II ! dah excited tahap gaban ..lau bole na lompat je depan orang ..ahaks ..faa dgn lajunye berjalan n naek bas tu ..

          dalam bas , faa duk tepi akak nie .. dye pon na turun kt putra gak ..oke ! dah jmp geng .. yesss ! before bas tu gerak , abh faa anta barang dekat faa ..so , faa sempat salam ngn abah je ..ngan mak n adik-II ta sempat na salam ..sobbbssss ! ble faa pandang kt bawah , family faa ad kat situ ..kitorang just babai-II cmtu je ..rasa sedihh gak tp tape coz 2 minggu lagi faa balik kelantan lg ..hehehe ..cuti mid sem ..

          kul 9.45 bas tu gerakk , lam 15 minit kemudian bas tu berhenti coz na tggu penumpang dr mane nth ..kul 10.00 , bas tu gerakk balik ..lam faa tido je ..dah tade kje na buat ..before tido tu faa texting ngn org tersayang n kawan-II dlu ..kul 3 pagi faa tersedar coz bas tu berhenti ..diorang p makan ..faa ta turun pon ..malas ..n faa zzzZZ balik ..hahahaha ..sejam kemudian bas tu start gerakk ..punyalaa lama diorang mencekik ..ape na jadi laa ..ishhh-II ..

      rasa cam dah lame tdo , faa tersedar lagi ..kali nie berhenti solat subuh lak ..kul 5.40 pg rasanya ..korang taw ta kitorang baru sampai ktne ? area pahang lagi ..ape kess ?? dah 7 jam lbih gerakk , still kt pahang lg ..ini sudaa lebihh ..oke , faa wt dono je ..kul 7 pg kitorang sampai kt raub ..n kul 10.45 pg baru laa kitorang sampai kt hentian putra ..pagi tadi pakcik faa dtg amek n kitorang p makan ..kul 11 lebih dye anta faa balik UM ..lbh 13 jam lam bas ..haiyaaa ! pengalaman terBURUKKK ! yang paling menyedihkan faa TERPAKSA PONTENG 2 KELAS PAGI TADI : BIOSTATISTICS AND LIFE PROCESSES ..



si penulis entry nih :)


thanxs kpd sesapa yg sudi baca .. klik LIKE taw :)

6 comments:

  1. Lha, kenapa tak beli tiket yang awal sikit? Best la skip 2 kelas. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaah ..tatao lerr ..actually tanak balik raya haji tp mak suh balik gak :D

      Delete

copyright by fathihah hashim aka mcQaQ aShie